dragoste

Dragostea eternă nu este doar un vis, poate fi realitate

Câteva ingrediente pentru o căsnicie fericită

Societatea noastră este din ce în ce mai marcată de instabilitate. Acest lucru este adevărat mai ales în ceea ce priveşte relaţiile dintre oameni, îndeosebi căsătoria. După cum ştim, în momentul ceremoniei civile, soţul şi soţia jură să rămână alături la bine şi la rău.

În ciuda acestui fapt, mult prea adesea, în doar câteva luni sau câţiva ani soţii uită complet de această promisiune solemnă. Numărul divorţurilor este în continuă creştere şi nenumărate cămine sunt distruse din această cauză. Nu putem rămâne indiferenţi în faţa acestui flagel. Zilnic suntem martorii nenorocirii provocate de divorţuri sau de certurile conjugale. Traumele pe care le suferă tinerii crescuţi în astfel de medii îi vor împiedica pe aceştia mai târziu să dezvolte relaţii normale cu generaţia mai vârstnică.

La urma urmei, cum să mai poţi privi cu încredere spre viitor, când părinţii tăi sunt despărţiţi şi însăşi imaginea ta despre dragoste este afectată de eşecul conjugal al părinţilor?

Un parteneriat pentru eternitate

Noi credem şi susţinem că există dragoste între soţi care poate să dureze o viaţă întreagă. Căsătoria nu este doar un contract, este mai presus de toate un parteneriat pentru eternitate, angajamentul, pe care şi-l iau un bărbat şi o femeie, că se vor iubi unul pe altul până la moarte, indiferent cât de mult i-ar costa. Pentru acest lucru este nevoie de încredere unul în altul. Este nevoie de umilinţă ca să ne putem recunoaşte greşelile. Este nevoie să ştim cum să iertăm ca să trecem peste greşelile celuilalt. Este nevoie să fim statornici atât la bine cât şi, mai ales, la rău. Este nevoie de emoţii, de sentimente puternice şi de tandreţe. Ca să putem să ne apropiem unul de altul trebuie să renunţăm la propriul “eu”. Este nevoie de bărbaţi adevăraţi care ştiu în ce direcţie să-şi conducă familiile. Este nevoie de femei care îşi susţin soţii şi care îşi învaţă copiii să fie respectuoşi, îmbinând în mod corect dragostea şi autoritatea. Mai presus de toate, avem nevoie de dragoste, o dragoste cultivată şi întreţinută zilnic, ca o floare delicată, o dragoste plină de bunătate şi răbdare, o dragoste care nu moare, nu poate să moară atâta timp cât există iertarea.

Aceasta este temelia pe care trebuie construită o căsnicie. Acestea sunt ingredientele care fac ca un cuplu să reziste până la capăt.