integritate

Integritatea

Ce ai făcut ultima dată când vânzătoarea ţi-a dat mai mult rest decât trebuia? Când ai aflat că ai cumpărat un produs furat? Dar atunci când a întrebat şeful de trusa nouă de bituri care a rămas în maşina ta? Probabil că ai formulat deja în mintea ta răspunsul corect, însă întrebarea nu era ce [...]

Ce ai făcut ultima dată când vânzătoarea ţi-a dat mai mult rest decât trebuia? Când ai aflat că ai cumpărat un produs furat? Dar atunci când a întrebat şeful de trusa nouă de bituri care a rămas în maşina ta? Probabil că ai formulat deja în mintea ta răspunsul corect, însă întrebarea nu era ce ar fi fost corect să faci, ci ce ai făcut? Oare te-ai obişnuit să dai răspunsurile corecte doar? Haide, fii sincer măcar o dată, măcar fii sincer cu tine însuţi, eşti fericit cu acest fel de viaţă, eşti fericit atunci când trebuie să inventezi ceva pentru cei dragi ai tăi, doar ca să acoperi faptul că ai cheltuit şi ultimii bani la păcănele? Atunci când schimbi repede pagina web când intră soţia sau mama ta în cameră? Sau să spui că nu ştii nimic de farfuria aceea de porţelan spartă, sau că nu ai auzit când te-a strigat dl profesor, doar că să scapi cu basma curată?

Dacă cumva te-ai plictisit, dacă eşti obosit de a mai apela la minciuni sau scuze, astăzi vreau sa iţi dau o veste bună:
INTEGRITATEA NU ARE NEVOIE DE SCUZE, NICI DE REGULI. Decide astăzi să fii cinstit, onest, sincer şi îţi garantez că vei începe să te simţi extraordinar.

De ce? Pentru că e normal şi, de ce nu, sănătos pentru trup şi suflet să faci ceea ce este corect, iar, pe lângă faptul că te vei simţi grozav, ceilalţi vor afla că încă mai există oameni corecţi pe acest pământ.

Alege să faci ceea ce este bine chiar dacă este dificil! Cu cât este mai grea sarcina cu atât rezultatele vor fi mai satisfăcătoare.

Cunoaşte, trăieşte şi răspândeşte integritatea!

Ia o traistă mare şi haide să mergem. Ajunşi în faţa unui gard ce îi despărţea de lanul de porumb, tatăl spune: tu stai aici şi te uiţi în stânga şi în dreapta, ca să nu ne vadă nimeni, eu arunc porumbul peste gard, iar tu îl pui în plasă, bine, fiule? Cât ai clipi omul a şi sărit gardul… tată, în stânga m-am uitat şi nu e nimeni, în dreapta m-am uitat şi nu e nimeni, dar, tată, în sus nu ne uităm?

P.S. Şi nouă, membriilor Asociaţiei Tineri Preţiosi ne-a fost destul de dificil sa trăim în integritate pe toate planurile, dar am învăţat că ”unde-s doi puterea creşte”, iar acum suntem aici pentru tine. Ne poţi împărtăşi experienţele tale la adresa noastră de mail info@youngandprecious.ro.

Filmuleț Minciuna!