Carta noastră

Integritate

Credem că este vremea să fim cu adevărat sinceri. Faptele trebuie prezentate aşa cum sunt, fără a adăuga şi fără a omite nimic ce ar putea să-i deruteze pe cei din jur. Noi credem şi susţinem de asemenea concordanţa dintre ceea ce vorbim şi ceea ce facem, dintre cuvintele şi faptele noastre.

Respect pentru Viaţă

Considerăm că viaţa este cel mai mare dar! Ca fiinţe umane, noi suntem responsabili să trăim o viaţă frumoasă şi plină de sens, sprijinindu-i pe cei slabi şi ajutându-i pe cei care sunt în nevoie. Noi ne respectăm aproapele, concetăţenii, generaţia mai în vârstă, de asemenea, pe cei nenăscuţi. Avem nevoie unii de alţii pentru a putea da mai departe căldură şi dragoste şi pentru a ne trăi bine viaţa!

Respect pentru Dragoste

Credem că a sosit vremea să redescoperim ce este dragostea, dragostea adevărată, durabilă şi plină de respect. O dragoste care vede în sexualitate o sărbătoare a două persoane ce şi-au promis una alteia fidelitate veşnică. De aceea, credem în căsătorie şi dezavuăm orice relaţie sexuală în afara ei.

Respect pentru Familie

Noi, membrii asociaţiei Tineri Preţioşi, considerăm că familia joacă un rol important în schimbul de generaţii. În familie, copiii sunt educaţi şi pregătiţi să-şi ocupe locul în societate. În familie sunt însuşite valori precum dragostea, credincioşia, dreptatea sau respectul. De aceea, asociaţia noastră doreşte ca instituţia familiei să fie respectată şi recunoscută ca parte indispensabilă a societăţii.

Libertate faţă de dependeţe

Noi, membrii asociaţiei Tineri Preţioşi afirmăm şi susţinem libertatea faţă de orice formă de dependenţă (cum ar fi sexul, jocurile de noroc, drogurile). Noi credem că orice persoană poate cunoaşte un nou început şi visăm la o societate în care lanţurile dependenţelor au fost sfărâmate.